Contact

Wil je een party boeken in de omgeving van Den Haag of een bestelling bij me plaatsen? Neem dan contact op via knutselenmetleonibg@gmail.com


zaterdag 17 november 2018

25 Dagen Kerst Dag 14 Cadeaukaart tutorial


Dag lieve allemaal,
Wat leuk dat jullie komen kijken naar mijn cadeaukaart tutorial.
Ik zal proberen uit te leggen hoe je deze schatjes kunt maken:


Deze cadeaukaart bestaat uit een gekleurd vel cardstock van 4 1/4 inch bij 10 1/2 inch.
Je rilt de lange zijde op 3 1/2 inch en 8 1/2 inch.
Als je de binnenkant van deze kaart openmaakt, komt het witte vel omhoog en daar kan je een cadeaukaartje of geldbedrag in stoppen.
Om dit mogelijk te maken neem je een wit vel van 3 1/2 inch bij 7 inch.
De lange zijde ril je op 2 inch en 6 1/2 inch. Aan de kant van de 2 inch ril haal je in het midden van de korte zijde een halve cirkel uit het papier. Dat kan uiteraard met een punch of thinlit. Als je dat niet hebt, trek je gewoon een potloodlijntje om bijvoorbeeld een eierdopje en knip je het met de hand weg.


Om de buitenkant te versieren moet je een keuze maken of je gaat bekleden met designpapier met een motiefje kant en klaar, of dat je gaat stempelen om je eigen patroon te maken. De maten van het papier zijn 4 inch bij 3 1/4 inch voor de bovenkant en 1 3/4 bij 4 inch voor de onderkant.

Het lange gekleurde papier leg je voor je neer met het lange stuk rechtop en de kant met de rillijn op 3 1/2 inch aan de bovenkant. Deze klap je naar beneden. De onderkant vouw je naar boven. Daar kun je na het bekleden een lintje omheen knopen.

Het witte gedeelte leg je ook voor je neer met de lange kant rechtop, de kant met de 2 inch rillijn zit aan de onderkant. Aan de bovenkant vouw je het smalle randje naar achteren! Dat lijm je straks aan de binnenkant van de kaart direct boven (!) de rillijn van de bovenkant van de gekleurde kaart.
De onderkant (met de halve cirkel eruit) vouw je naar boven, daar kun je het cadeaupasje insteken.

Nog twee tips: de onderkant van het gekleurde papier hoef je niet te lijmen. Het blijft mooi gesloten door het lint. Het gaat het handigste als je het lint pas op het allerlaatst knoopt, maar ook achteraf krijg je het cadeaupasje er nog wel in.

Voel je vrij om deze kaart na te maken! Ook als je een demonstrator bent, maak hem lekker met klanten. Leuk om ze naar eigen smaak te laten versieren.


Materialen lijst:
 
2" Circle Punch
[133782]
€ 22,00
Stampin' Trimmer
[129722]
€ 36,00


2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke kaart deze ga ik zeker proberen bedankt voor het delen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan! Leuk dat je een reactie voor me hebt achtergelaten. Veel plezier met uitproberen.

      Verwijderen